ik wil zo graag een hond!

Dogboek > ik wil zo graag een hond!

dag iedereen,
ik heb al een paar verhalen gezien over mensen die een hond willen en ik zit nu net met hetzelfde probleem. ik heb ook jullie reacties erop gezien en heb er mijn eigen mening over. maar nu even ter sprake: al jaren lang, zo'n 5 jaar wil ik een hond. de wil voor een hond is nooit gestopt. mijn grootste voorkeur is voor een golden retriever, ik weet dat dit al meteen een grote hond is en dat hij veel zorg vraagt maar mijn meter heeft ook zo'n hond en weet dus wat voor zorg het beestje vraagt. ik heb al een goede fokker gevonden en mocht al een paar keer bij hem langskomen om de golden retriever puppy's te vertroetelen. ik smelt iedere keer opnieuw.

dan nu de redenen waarom ik een hond wil: ik heb niet zo veel vriendinnen en spreek er ook niet zo veel mee af en voel me dan altijd eenzaam, ik wil graag een hond zodat ik een makker heb voor het leven en dat me met hem kan bezighouden. ik heb altijd heel veel tijd over en ik verveel me dan. ik zou ook eens van jullie willen weten hoelang jullie jullie hond uitlaten per dag. ik ga graag naar buiten en wil dus graag met een hond op weg. mijn vader vindt het op zich niet zo erg om een hond te nemen maar mijn moeder wil geen hond, ze vindt het vies, houdt niet van honden die op haar springen, ze zegt dat honden alles kapot maken, zegt dat ze niet weet wat ermee doen als we op reis zijn,… Ik heb zelf 4 kippen, 1 konijn die van mijn broer is, en 2 katten die ik goed verzorg, een hond zou er zeker bij kunnen. ik heb zelf al superveel opzoekingswerk gedaan. zouden jullie me aub kunnen helpen of me wat tips kunnen geven?

Door honden page profiel dierenvriend 2.0dierenvriend 2.0 op 16 februari om 19:02



ik zou aanraden om met een pup nog niet te lang te wandelen dat mag ook niet want ik heb zelf twee honden een van 6jaar en de anderen is 19maanden ze zijn alle twee heel sportief dus als je er een neemt loop nu nog niet te lang met hem/haar maar later lekker sportief te doen met hem/haar ik hoop dat je er wat aan heb=)

bedankt voor de reactie, ik zal eens nadenken over wat je gezegd hebt.

Hoi Hoi! Als ik je berichtje zo lees ga ik er van uit dat je nog thuis woont. Als je ouders het goed vinden en je kunt de hond kopen, moet je wel ook goed na denken over de langere termijn. Een hond neem je natuurlijk niet voor een jaartje. Zeker een pup zit je als er geen gekke dingen gebeuren, nog wel 10 jaar aan vast. Je moet er dus rekening mee houden dat je op den duur misschien uit huis wil. Kan de hond dan met je mee? Ook is een hond natuurlijk veel meer dan alleen uitlaten, maar wat dat betreft hangt ook dat heel erg veel van de leeftijd af. Als je een puppy koopt is het verstandig om in het begin de pup iedere 1 of 2 uur even mee naar buiten te nemen zodat hij goed zindelijk wordt, maar je kunt er dan nog geen lange stukken mee gaan wandelen. Volwassen honden gingen bij ons (toen ik zelf nog thuis woonde) vier keer per dag uit. Daarnaast namen we ze ook regelmatig mee voor een lange wandeling in het bos. Daarnaast ben je natuurlijk ook nog veel bezig met de hond. Je moet hem regelmatig goed borstelen, vaak is het verstandig om een cursus met hem te volgen. Bedenk je goed of je hier genoeg tijd voor hebt en of het op de lange termijn ook haalbaar is om de hond een geweldig huisje te geven. Ik hoop dat ik je zo een beetje heb kunnen helpen ! groetjes

kan iemand me helpen aub

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Foto's

Er zijn geen foto's toegevoegd bij ik wil zo graag een hond!

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van dierenvriend 2.0:
ik wil zo graag een hond!


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^