Vito's eerste week

Dogboek > Vito's eerste week

Hoi,Vito is nu een week bij mij en hij doet het heel erg goed. Of doe ik het goed? Ik heb namelijk veel aan de tips gehad die ik tot nu toe heb ontvangen via deze site. Ik had het anders even niet meer geweten hoor :-).
Vito is een heel pittig hondje en als hij wakker is dan is hij ook echt wakker. Je kan hem geen moment uit het oog verliezen en geen moment alleen los laten of hij doet wel weer iets wat niet mag. Hij helpt me namelijk graag in de tuin als ik onkruid aan het plukken ben. Allen ziet hij het verschil tussen onkruid en bloemen nog niet helemaal haha, dus de bloemen zijn een stuk uitgedund al. Ik heb het idee dat hij helemaal niet van witte pioenrozen houd, aangzien die struik al helemaal vermoord is. ach ja, hij moet het leen en de planten zetten we dan wel een keer opnieuw. s'nachts in de bench gaat het boven verwachting goed. de eerste 2 nachten was hij goed stil in de bench, ik denk dat dat komt omdat al het nieuwe nogal overweldigend voor hem is geweest. de derde nacht huilde hij namelijk verschrikkelijk en brak bijna de bench af! Van ellende heb ik hem ik er toen maar uitgehaald en mee naar boven genomen! Ik weet het dat is niet goed, dan heeft hij gewonnen maar ik kon er echt niet meer tegen. de 5e nacht heb ik hem dan ook gewoon laten doen, en na 3 kwartier janken was hij stil en gaf hij het op. Ik haal hem ook pas uit de bench als hij stil is. de 6e nacht piepte hij 3 minuten en gaf toen al op. de 7e nacht ook, en afgelopen nacht was hij al stil voordat ik boven was. Geweldige vooruitgang dus daarmee. Zijn eten krijgt hij sinds vandaag in de bench omdat ik dat hier gelezen had, dan wordt zijn bench sneller zijn eigen plekje. dat werkt ook heel goed. Ik heb ook een kauwbot voor hem gehaald en dat is geweldig, daar kan hij zijn tanden goed in zetten en vermaakt hij zich uitermate mee. Het is namelijk nogal een bijtertje en dat wil ik hem graag afleren. als hij in mijn handen bijt zeg ik auw, dit werkt soms, dus dat moet nog even doordringen bij hem denk ik. Hij heeft er ook een handje van in mijn broek en kuiten te gaan bijten als hij zijn zin niet krijgt, hier gaf ik hem eerst voor op zijn donder maar dat hielp niet, en ik kreeg hier dus de tip dit gedrag gewoon te negeren en hem mijn rug te keren.. dit werkt ook heel goed, want dan is het niet meer leuk en zoekt hij wat anders. als hij de meubels weer eens interessant vind leid ik hem af en geef hem zijn touw of een balletje, daar bijt hij dan in en dan beloon ik hem omdat hij daar in bijt. ( ook als tip gekregen) werkt de ene keer wel en de andere keer niet. Meestal begint hij dan ook nog eens te blaffen... ben ik ook niet blij mee en dat probeer ik dan te negeren en zodra hij ophoud met blaffen beloon ik hem. Ik had ook gelezen dat met een vinger wijzen dreigen over kan komen voor een pup en dat het beter is een vlakke hand te gebruiken ( die houd ik dan voor zijn neus als hij wil bijten of blaffen en zeg UH!)
dit werkt inderdaad beter dan alleen 1 vinger.. dus al met al, met mijn geduld ( wat af en toe niet meevalt moet ik toegeven, maar we doen ons best) komt het wel allemaal goed. Het is een uitermate slim hondje wat alles wel snel doorheeft, maar af en toe als meneertje er geen zin in heeft dan gaat hij ook gewoon zitten en denkt bij zichzelf: Ja doe het lekker zelf vrouwtje... ik heb er geen zin in nu! haha, maar voor lekkers doet hij alles! dus dat geluk heb ik dan weer. Ik geniet er wel van en in augustus beginnen de cursussen weer hier en ik ben er van overtuigd dat wij in de toekomst echt beste vrienden gaan worden en dat alles goed komt! Ik kan hem in ieder geval al niet meer missen!

Door honden page profiel shirindashirinda op 11 juni om 08:52



 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Over:

  • Vito

Foto's

Er zijn geen foto's toegevoegd bij Vito's eerste week

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van shirinda:
Vito's eerste week


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^