allergische reactie op 12 wk enting, arme Pip

Dogboek > allergische reactie op 12 wk enting, arme Pip

Dit is absoluut geen leuk hondenverhaal, maar ik wist niet zo goed waar ik het anders moet plaatsen en wil het toch even kwijt..


Vanavond ben ik met Pip naar de DA geweest, vervroegd want zou eigenlijk volgende week gaan voor haar 12 wk enting, maar omdat ik dacht dat ze wat problemen had met plassen toch maar vanavond gegaan. haar plas was prachtig zei de DA, niks aan de hand. Hij gaf haar haar enting alvast, want dat kon wel zei hij en ik weer helemaal blij naar huis, gerust gesteld dat er niks aan de hand was met mn moppie.

toen ik thuis kwam heb ik haar gewoon even neergezet bij mn ouders in de kamer en ben ik haar eten gaan 'maken' (kvv) , natuurlijk hoorde ze dat en kwam ze kijken bij me. ze keek me aan en ik schrok me helemaal dood. haar ogen waren een klein beetje opgezwollen, en het leek net of er een soort alientje in haar zat. zo eng.

dus ik een soort van helemaal overstuur omdat het er zo eng uitzag. mama zei dat ik me niet aan moest stellen en dat ze zo wel even zou kijken maar dat Pip eerst even moest eten. zo gezegd zo gedaan en ze ging kijken. Haar ogen waren nu nog meer opgezwollen en haar hele koppie was dikker. Dus toen hebben we snel de DA gebeld, want we dachten al dat dit een allergische reactie was. de DA waar we de enting hadden gehaald nam niet op, want die had 's avonds geen dienst dus toen hebben we de doenstdoende DA gebeld om 20:10 en de assistente zei dat we daarheen moesten komen en dat de DA om 20:30 terug zou zijn. volgens de assistente was het nog nooit voor gekomen dat er een hond met een allergische reactie stikte door opzwelling van de keel, dus we hoopten maar op het beste.

inmiddels kon Pip bijna niet meer uit haar oogjes kijken omdat ze zo dik en opgezwollen waren door de troep van die enting. ik natuurlijk nog meer overstuur, want ik ben al zo'n overbezorgde mama.. (hihi)

ik heb Pip bijna een kwartier niet durven aankijken en oppakken omdat ze er zo eng uitzag. wat ik nu heel stom vind, maar ik was zo geschrokken. toen we bij de DA waren was de DA er zelf nog niet, dus daar hebben we op gewacht. Toen hij er was was ik zo opgelucht, want ik kon zelf niks doen. op zo'n moment denk je nergens anders aan dan de gezondheid van je hondje, dus al kostte het 1000 euro, het kon me gestolen worden. de dierenarts heeft haar eerst gewogen (3 mnd, 1,7 kg) en toen de dosering van het middel toegediend wat ze mag hebben met dat gewicht.
gelukkig mocht ik haar vast houden en was het piepen zo over bij dit prikje. arm ding .

we hebben het er nog even over gehad met de DA en hij zei dat hij in de 35 jaar dat hij daar werkte zoiets nog maar 2x heeft gezien..
(dus een beetje stom wat de assistente zei over stikgevaar want dit maken ze dus bijna nooit mee..)

goh wat ben ik bang geweest om haar te verliezen zeg!

ik ben ontzettend blij om te vertellen dat Pip nu lekker ligt te slapen met haar nog wat opgezwollen koppie op een koud washandje
en dat ze nog steeds kan kwispelen als ze de buurman ziet haha.
M'n buurman vertelde dat ze ook dood had kunnen gaan, maar dat had dan al in het eerste kwartier gebeurt moeten zijn door verstikking. (hij werkt op de ambulance en wist precies wat ze haar hadden toegediend)
dus wat ben ik ontzettend blij dat ze er nog is pfff

het zou zo kunnen zijn dat de jeuk die ze vaak heeft ook is veroorzaakt door de opbouw van deze allergie bij de 6 en 9 wk enting volgens de DA.

ik vraag me nu af, is er iemand op deze website die bij die 2(nu 3) honden in 35 jaar (voor deze DA dan hé) hoort samen met Pip?

pfoe, mn hart is weer even gelucht.
toch fijn, zo'n forum.

(ik weet dat ik hier al een topic over heb geopend maar wilde het ook in m'n dogboek hebben)

Door honden page profiel Roos & PipRoos & Pip op 24 mei om 22:52



Hoi, ik heb hetzelfde gehad bij 1 van mijn volwassen honden vorig jaar. Ook heel dat koppie opgezwollen. Ik weet alleen niet op welke stof ze nu zo allergisch reageerde want ze kreeg de coctail en ook gelijk haar Rabies enting. Ook wij hebben niet afgewacht maar een tegeninjectie gehaald. Volgende keer geef ik haar alleen nog maar een rabies enting en dan maar hopen dat die het niet was.

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Over:

  • Pip

Foto's

Er zijn geen foto's toegevoegd bij allergische reactie op 12 wk enting, arme Pip


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^