steriliseren... weet waar je aan begint

Dogboek > steriliseren... weet waar je aan begint

Heel lang zei ik, geen sterilisatie, ook op de hondeschool zeiden ze "niet doen bij Mika om haar gedrag". Mijn grootste angst was dat ze nog feller zou worden.

Ik kan nu zeggen dat Mika eerder liever en zachter is geworden na de sterilisatie dan feller. Als ze zo door gaat word het nog een super hond. Luistert veel sneller, is aanhalig, minder fel naar andere honden (gaat steeds beter)Super!!!

Het incontinentie probleem was iets voor de ouderdom dus dat was nog ver weg en hoeft niet te gebeuren dacht ik. Was dus niet echt een probleem dacht ik

Nu heb ik wel wat spijt want ze is er wel incontinent door geworden. En dit is een probleem wat waarschijnlijk niet meer weg gaat.
Ze krijgt nu haar derde soort medicatie en dat kan gaan oplopen tot zo'n 52 euro per maand Het is te gek voor woorden.
Ik heb besloten nog even door te gaan met medicatie van de da, omdat als dit niet helpt ze foto's gaan maken van de ligging van haar blaas. Als blijkt dat dat allemaal goed is en ik goede berichten hoor van het alternatieve "incontinentiestop" Ga ik dat proberen.
Je word er niet vrolijk van dat dit is gebeurt maar het is niet meer terug te draaien.

Maar iedereen die overweegt om te laten steriliseren bedenk je wel dat incontinentie al een aantal weken na de sterilisatie kan optreden. En Mika is niet de enige, google maar eens op incontinentie bij honden, kom je heel wat verhalen tegen. De overlast van een loopsheid is minder erg dan dit.

Zullen jullie mss denken waarom heb je het dan gedaan? We Mika was mogelijk gedekt en in haar eerste loopsheid was ze uitgebroken en had ze al al morning after prikken gehad, wat zeer slecht is voor de hond, en haar 2e loopsheid (5 mnd na haar eerste loopsheid) heeft ons overvallen en is ze bij een ongecastreerde reu geweest. In de week voorafgaande aan deze loopsheid was haar poot stuk en bloede, is zelfs nog voor onder narcose geweest om het te laten schoonmaken en te hechten. Door dat de poot bloede had ik niet door dat ze ook loops was.
Opnieuw morning after spuiten was eigenlijk geen optie, en ook de overweging dat als er bij iedere loopsheid iets mis gaat ze beter toch maar gesteriliseerd kan zijn, heeft mij doen besluiten er toch maar voor te gaan.

Dit verhaal zet ik neer om te waarschuwen dat dit het resultaat kan zijn. Gelukkig zijn er ook heel goede verhalen maar je weet het niet van te voren dus overweeg goed.
En als je het laat doen en je overweegt ook een verzekering doe dat dan voor de sterilistaie en niet daar na want gaat het mis dan heb je een extra probleem. Bij veel verzekeringen word je uitgesloten en waar je wel word geaccepteerd liggen de blaas en alle bij behorende problemen buiten de verzekering.

Een heel verhaal maar ik hoop hier mee mensen te helpen.

Door honden page profiel Janaida & MikaJanaida & Mika op 27 maart om 17:06



Mijn labrador is 7,5 jaar geleden gesterriliseerd ,zei is nooit incontinent geweest en nog steeds niet ,ondanks haar leeftijd nu 9 jaar

Ja, maarja, aan alles zit een risico, aan niet steriliseren ook.. Ik ken inmiddels 2 ongesteriliseerde teven die tegen het randje van de de dood stonden, baarmoederontsteking.. Tja, ik twijfel ook nog steeds, inmiddels loopt mijn teef tegen de volgende loopsheid aan, dus steriliseren gaat deze periode weer niet gebeuren.. Incontinentie komt overigens voornamelijk bij grotere rassen voor..

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Over:

  • Mika

Foto's

Er zijn geen foto's toegevoegd bij steriliseren... weet waar je aan begint


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^