De eerste week.

Dogboek > De eerste week.

Een week geleden mochten mijn vriend en ik eindelijk onze Border Collie blue merle pup Quick ophalen!! Tijdens de autorit was hij redelijk rustig; hij heeft halverwege de rit maximaal 1 minuut vrij hard gepiept, en de voor de rest eigenlijk gewoon lekker liggen slapen op schoot.
Diezelfde avond had hij het commando "zit" al geleerd. Dit met behulp van de fokster, die daar al een paar dagen geleden mee was begonnen. Ondertussen kent hij al de commando's "af", "hier", "poot", "roll over", "blijf", "omhoog" (=van liggend naar zittend), "kruis" (=zijn ene poot over de andere leggen). Hij reageert ook al erg goed op zijn naam (uiteraard), en apporteert ook al heel erg goed (gewoon spelenderwijs, dus niet met het commando "apport").
Het zindelijk maken gaat ook al erg goed. Hij plast eigenlijk alleen 's avonds nog af en toe in huis. Voor de rest loopt hij al erg goed mee tijdens het uitlaten. Ik heb hem eigenlijk vooral los gehad, omdat hij anders constant ging zitten als hij aan de riem zat. En omdat ik hem niet mee wil sleuren of iets dergelijks, heb ik hem - al nauwlettend in de gaten houdend - los gelaten. En als hij los was, en ik gewoon al zijn naam roepend verder liep, kwam hij vanzelf wel achter mij aan rennen.
Gisteren heeft hij zijn tweede inenting gehad, en hij gaf helemaal geen kik! Hij heeft zelfs gewoon liggen slapen in de wachtkamer haha!
Benchtraining gaat ook goed; hij piept eigenlijk helemaal niet als hij in de bench moet 's nachts. Alleen als hij zijn behoefte moet doen 's ochtendsvroeg piept hij een beetje, en voor de rest is hij lekker aan het slapen.
Gaat allemaal super dus!!

Door honden page profiel Surayah de VisserSurayah de Visser op 26 februari om 01:42



 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Over:

  • Quick

Foto's

De eerste week.
De eerste week.

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van Surayah de Visser:
De eerste keer naar de stad.
De eerste week.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^