Delen

- facebook

- twitter

Forum Welk merk vers vlees geven jullie en wat zijn de verschillen?

Vers vlees voeren > forum > Welk merk vers vlees geven jullie en wat zijn de verschillen?

honden foto van hans mast

honden page profiel hans masthans mast 3 doggies

ik haal mijn vers vlees bij KIVO dat doe ik al zo lang als ik in de sledehonden sport zit,nu ongeveer 30 jaar en dit met alle tevreden heid,de mensen van KIVO weten wat een hond die lange afstanden loopt aan voeding moet hebben,en dat zijn er maar weinig die dat weten,wat een wedstrijd hond nodig heeft om lange afstanden goed te door staan,en zeker bij ALASKAN-HOUNDS omdat deze honden korter behaart zijn als de standaart HUSKY mijn honden krijgen redelijk wat vet te eten zowel plantaardig als dierlijk vet, en dan heb ik het over vet van zeer goede kwaliteit,alles moet van binnen goed zijn werk doen om de hond snel en goed te laten lopen,maar het aller belangrijkst is dat de hond uit zich zelf hard wil lopen en zeker als hij zijn voor ganger in het oog krijgt,dan moet hij er naar toe willen,en dan laat de hond zien wat hij kan,nee vertel mij niets over de sledehondensport deze sport is mijn passie,en ben eerlijk tegen je honden dan zijn de honden ook eerlijk tegen jou

30 augustus 2011 om 20:57

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


honden foto van vincent

honden page profiel vincentvincent 3 doggies

ik geef duck dynamiek, er zijn meerder soorten maar in deze soort zit geen graan en in de rest wel ;-)

30 augustus 2011 om 20:58

honden foto van Irene, Pippi & Lulu

honden page profiel Irene, Pippi & LuluIrene, Pippi & Lulu 3 doggies

Ik geef de dames voornamelijk Carnibest(rood en blauw) en Bibbi (Bibbi = alleen schapie)...heb bijna alle merken geprobeerd...maar ze zijn erg kieskeurig. Probeer het nog steeds...maar dat gaat met moeite.....

30 augustus 2011 om 21:05

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

Charlie en Douwe (onze nieuwe pup) krijgen allebei naar volle tevredenheid Darf.

30 augustus 2011 om 23:56

honden foto van Marleen , Blacky & Justy

honden page profiel Marleen , Blacky & JustyMarleen , Blacky & Justy 3 doggies

Hier krijgen ze 3 dagen per week Bandit en de andere dagen brokken van Orijen.

31 augustus 2011 om 06:19

honden foto van Buddha en Pip

honden page profiel Buddha en PipBuddha en Pip 3 doggies

Sinds kort ook overgestapt naar KVV. In de ochtend geef ik brokken (Proplan zalm) en in de avond Darf eco. Dat is biologisch vlees en daar doet Buddha het goed op. ik ga binnenkort wel over op volledig KVV omdat Buddha vaak in de ochtend de brokken laat staan. En dan doe ik er wel wat boullion over. Kijk maar eens op de Side van Lupa diervoeding.

31 augustus 2011 om 08:11

honden foto van Buddha en Pip

honden page profiel Buddha en PipBuddha en Pip 3 doggies

Sinds kort ook overgestapt naar KVV. In de ochtend geef ik brokken (Proplan zalm) en in de avond Darf eco. Dat is biologisch vlees en daar doet Buddha het goed op. ik ga binnenkort wel over op volledig KVV omdat Buddha vaak in de ochtend de brokken laat staan. En dan doe ik er wel wat boullion over. Kijk maar eens op de Side van Lupa diervoeding.

31 augustus 2011 om 08:11

honden foto van gorby2009

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

Carnibest eend, was destijds een noodsprong omdat Gorby niets meer verdroeg door de verwaarlozing en de daarop volgende invasie van parasieten. Eend had ongetwijfeld nooit gehad en kon daar dus niet intolerant voor zijn, hooguit gevoelig, na een zorgvuldig opbouw gaat het heel goed.

Hij doet het er heel erg goed op, de lam lust hij niet, de gewone Carnibest kan nog steeds een reactie triggeren (rundvlees dus)

vreemd genoeg doet pens het wel erg goed, vaak pak ik die van Smuldier, maar dan de pure pens, niet de complete vorm, maar ook af en toe de kruidenmix van Carnibest, die is heel heftig, maar een zeer goede aanvulling voor de darmflora als de hond eens diarree heeft gehad en/of antibiotica

met Duck heb ik slechte ervaring, dat zal wel door de granen/gluten komen.

de eend van carnibest is wel duur, de hond heeft er wel relatief weinig van nodig om op kracht en gewicht te blijven.

31 augustus 2011 om 08:25

honden foto van Diesel & Bumper

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

Wij voeren herby vers, en hebben nog niet van een andere leverancier gevoerd, ik denk wel eens na om lotgering te proberen. Herby was de laatste tijd wat traag in levering, dat is nu weer in orde gelukkig.

31 augustus 2011 om 09:24

honden foto van Bo & Dean

honden page profiel Bo & DeanBo & Dean 3 doggies

Lupa kvv vlees, vis, zalm, lam, paard etc allemaal de compleet versies

En lupa omdat hier in budel een afhaalpunt zit vandaar ;-)

31 augustus 2011 om 10:03

honden foto van .

honden page profiel .. 3 doggies

hier lupa vlees, paard, rund/kip, pens. nu ook nog geit en lam maar deze eet Dusty met erg lange tanden dus als de rol op is dan gaat hij daarover op konijn en eend van all animal.

31 augustus 2011 om 10:20

honden foto van Zootje

honden page profiel ZootjeZootje 3 doggies

Hoi hoi, ik voer Rodi Exclusive, dat is volledig graanvrij en dat vind ik zelf erg belangrijk. Een hond heeft geen granen nodig. Er zijn 6 smaken en het is volledig voer dus je kunt er alle kanten mee op. Soms wissel ik nog wel af met andere merken, dat varieert van Tinlo, Alaska tot Carnibest. Daar zitten vaak toch nog granen in en/of is niet compleet.

Zootje ;-)

07 september 2011 om 18:29

honden foto van hans mast

honden page profiel hans masthans mast 3 doggies

ik voer al jaren KIVO VLEES ik vind het vlees wat deze firma bereidt supper goed,als je bij deze firma je verhaal doet, in welke meng verhouding je het vlees wil hebben,dat is ten alle tijden mogelijk,uiteraard moet je dan wel groot in willen kopen,uiteraard word dat niet voor een paar kilo gedaan,maar dat weet een hond nog wel,het vlees word in gevroren aan u geleverd wat in houd dat je wel een diepvriezer moet hebben,en ik denk toch dat ik recht van spreken heb,omdat mijn honden,ALASKAN-HOUNDS, SLEDEHONDEN toch het beste moeten krijgen wat er te krijgen is andes kunnen mijn honden niet goed als team functioneren,hier wil ik eigelijk mee zeggen dat KIVO vlees het beste is voor mijn honden, en zeker ook voor uw hond of honden,zeker als u er ook een sport mee beoefend,of als de hond geweldig actief is met het een of ander,dan heeft hij ook geheel ander voer nodig als de standaard huishond,de tijd dat een hond op een sneebrood geweldig goed was, die tijd is al lang voorbij,over een paar maanden zit ik met mijn honden weer in europa,s koudste landen om er wedstrijden in te lopen,ik hoop dat ik dit jaar hier of daar een prijsje mee kan pikken, dan weet ik in ieder geval dat mijn honden supper goed zijn,dan zijn de maanden voor bereiding niet voor niets geweest

08 september 2011 om 13:32

honden foto van Ria

honden page profiel RiaRia 3 doggies

Hans

Mag ik vragen wat er dan zo bijzonder anders is aan KIVO ? Ik voer zelf Haaksbarf en Shaweca en bewust geen KIVO omdat daar graan in zit. Je zult begrijpen dat ik geen 100 kilo kan laten maken voor een hondje van nog geen 13 kilo. Ben heel benieuwd naar de sublieme ingredienten van KIVO. Zeker voor die prijs....

11 september 2011 om 15:53

honden foto van Eva

honden page profiel EvaEva 3 doggies

" Mijn pa heeft een 22 kilo aan vlees van o.a kiezebrink gekocht voor mijn meisie, maar de verhouding klopte niet echt helemaal, dus ik ga vanavond nog iets bij bestellen. Iemand is heel lief geweest om een menu samen te stellen, maar ik denk dat ik in het vervolg op lotgering over ga, dit is te veel puzzelen en qua prijs ook duurder (omdat ik nu compleet kvv nog nodig had)! "


Het is fijn om in het begin met een menu te werken.
Ik voer nu op het oog en op gevoel. Dit met het idee dat ik weet dat alles in het voer zit, maar dat het niet noodzakelijk is om elke dag daar strikt aan vast te houden. Wij eten ook niet elke dag volgens de schijf van 5. Zolang je goed in het oog houdt wat je eet, krijg je alle voedingsstoffen binnen. Laat je dus niet persé afschrikken door het zelf samenstellen.

Wat ik verder doe: porties per dag maken en zo invriezen. Avond ervoor uit de vriezer halen. 's Ochtends voeren en de rest in een tupperwarebak in de koeling voor in de avond. Werkt super makkelijk. Maar... het is en blijft meer werk dan brokken of een kvv.

11 september 2011 om 16:14

honden foto van Rachelle

honden page profiel RachelleRachelle 3 doggies

Rodi voor de kleintjes , voor de puppy wordt het Carnibest..

Soms ook brokken, ik vergeet wel eens het vlees namelijk uit te leggen O-)

12 september 2011 om 16:19

honden foto van ***^Noortje^***

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 3 doggies

Ik heb een combi-krat van Lotgering, dan krijg je 6 verschillende smaken vlees.

12 september 2011 om 16:24

honden foto van Marcella

honden page profiel MarcellaMarcella 3 doggies

hihi ik wou blitz ook op vlees zetten maar die wil het niet eens eten...
heb het een paar weken volgehouden maar meneer wil het niet eten. hij is een slechte eter en nu staat hij op brokken...

12 september 2011 om 16:31

honden foto van jos huijbregts

honden page profiel jos huijbregtsjos huijbregts 3 doggies

ik geef mijn hond scharrel vlees en scharrel kip gemengt met wat blik voer voor de maag een beetje pens voor het schuren van de maag

26 oktober 2011 om 09:00

honden foto van Carla

honden page profiel CarlaCarla 3 doggies

Mijn boys heb ik nu op Tammenga Completemix.
En 1 of 2 dagen hele vuile pens.
Heb ook lekkere paardenhart,maar ze lusten alles.

04 november 2011 om 21:15

honden foto van Maria

honden page profiel MariaMaria

Mijn hond krijgt vlees van Herby Vers, Carnibest, Smuldier en van Caroba.

09 november 2011 om 14:00

honden foto van hans mast

honden page profiel hans masthans mast

beste ria

het vers vlees van KIVO komt bijna allemaal van het abbotoir af en komt als slacht afval bij kivo terecht,dit vlees bestaat bijna allemaal uit roodvlees,pens,hart,lever,kopvlees,enz,enz en word in pakjes en in worsten in gevroren verkocht,ook kun je bij kivo worsten die gekookt zijn krijgen
die buiten de diepvriezer lang goed blijven ook als ze ondooit zijn,deze worsten worden in de winter door veel mushers gebruikt omdat die niet vlug aan bederf onder hefig zijn,deze worsten als je die op een koude plaats weg legt, blijven dagen goed,als ik in de winter naar noorwegen,zweden,of finland ga dan neem ik veel van deze worsten mee voor mijn honden,ik zeg maar zo de sledehonden die ik heb,alaskan-hounds zijn honden die verdomt hard kunnen lopen en die dan ook goed voer moeten hebben,mijn honden krijgen in de winter alleen een klein beetje brok en veel vlees te eten met runds en schapenvet er bij.veel goed vlees is het beste wat je de honden kunt geven en dat eten ze ook het liefste en dat zeker in een koude winter

grt hans

09 november 2011 om 23:09

helmadix (Gast)

wij hebben hier een heuse hondenslager, daar halen we het en vriezen het in.

09 november 2011 om 23:17

Jane en Boris (Gast)

Eeuh Hans even off topic,

Degene die zo ANTI brok is want "wie haalt het in zijn hoofd om brok te voeren"geeft in de winter een klein beetje BROK?

10 november 2011 om 09:06

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

Ik voer verschillende merken met grote tevredenheid..

Ze krijgen hier: Haaksbarf, Shaweca, Alaska, Carnibest, Kiezebrink, Tinlo, Naturis.

Op alle merken doen ze het erg goed, ik wissel vele smaken af omdat ik denk dat elk dier een positieve toevoeging is, dus probeer zoveel mogelijk verschillende dieren te voeren. Ook krijgen ze kippennekken en binnenkort ook lamsribben en kippenruggetjes. 1 keer in de week krijgen ze vis, hier krijgen ze dan ook wat lamshartblokjes bij.

Verder krijgen ze bij de Kiezebrinkmixen altijd extra spiervlees, dit kan van alles zijn, van gehakt tot paardenvlees.

Soms geef ik wat groenten en dagelijks krijgen ze wel iets van fruit met wat karnemelk, geiten karnemelk, geiten yoghurt, magere kwark... En om de dag een klein beetje koud geslingerde honing.

10 november 2011 om 09:37

honden foto van Mirjam

honden page profiel Mirjam Mirjam

Op dit moment krijgt Xavi alleen Carnibest. Maargoed hij is nog in de overgang van brok naar KVV dus voer voorlopig nog maar even 1 merk. Als hij straks langer KVV eet dan ga ik afwisselen met andere merken zoals: Darf, Haaksbarf, Alaska en All animal.

Met mijn vorige hond had ik met bovenstaande merken allemaal goede ervaring.

10 november 2011 om 09:56

honden foto van José • Rover

honden page profiel José • Rover José • Rover

Hier krijgt ie van alles:

Lotgering, kiezenbrink, tinlo, shaweca, vuile pens, vers vlees, nekken, karkassen e.d.

Moet even wat ruimte creeën in de vriezer, dan kan ik de bestelling gaan doen voor het nieuwe schema ;-) .

Per week:
2x Lotgering totaal lamrundkip met groenteprutje
2x barf (vleesbot,spiervlees,orgaanmix en groente)
1x volledige kip, karkas van eend/fazant
1x visdag
1x penslapdag

10 november 2011 om 17:05

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3

ik geef smuldier.
ik betaal voor 400 gram 50 cent.
jara krijgt (sindskort) 3 pakjes van 400 gram en dus 1200 gram :-)
ben dus 1,50 per dag kwijt, ze doet het er goed op!
goede vacht, ontlasting etc.

10 november 2011 om 17:08

honden foto van niet meer actief

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief

Jasmine krijgt BARF, voorheen Carnibest.
Wil uiteindelijk andere kvv gaan proberen zoals Darf, Haaksbarf, Tinlo, Alaska.
Diva krijgt soms ook een stukje rauw vlees, wat ze erg lekker vind, helaas lust ze niet alles, voornamelijk kippennekken en orgaanvlees, dus kan niet met haar BARFEN.
Ook van kvv moet ze niks hebben.
Diva krijgt dus Renske en Acana brokken en hier doet ze het uitstekend op!

10 november 2011 om 17:23

Dit onderwerp staat op slot. Je kunt niet reageren


Ga naar Pagina 1 2

Home | Registreren |