Delen

- facebook

- twitter

Forum Diarree en nu ook spugen..

Vers vlees voeren > forum > Diarree en nu ook spugen..

honden foto van Marjo en Kiba

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

Kiba is sinds deze week helemaal over op NRV maar is ook al de hele week aan de dunne.. Nou heb ik dat even aan gekeken omdat hij wel vaker aan de dunne is na een wisseling maar niet zo lang.. Ook was hij vandaag niet lekker (klein beetje sloom maar wel vol energie bij uitdaging tot spel) en heeft hij een minuut na zijn eten (hij krijgt alleen savonds zn vlees) bijna alles er weer uit gegooid.. Hij heeft het grootste deel wel weer opgegeten en de rest heb ik weg gegooid... Ben ik toch te snel over gestapt of zou hij iets onder de leden hebben?

Ik hoor graag jullie mening

04 augustus 2012 om 20:01

Je kunt een reactie plaatsen
honden foto van Kim

honden page profiel KimKim 3 doggies

Je zou even kunnen vertellen hoe je precies bent over gegaan op het nieuwe voer en hoelang je erover hebt gedaan

04 augustus 2012 om 20:30

honden foto van Marjo en Kiba

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

Ik heb er 2 weken over gedaan ofzo. Heel rustig zn oude voer minder gegeven en het aangevuld met spiervlees en bod (kippen poten enzo) en dat rustig opgebauwd tot hij geen kvv meer kreeg en alleen nog stukken vlees en dat via mn voerschema. Dus de ene dag spier de andere dag kippenbouten enz enz.

04 augustus 2012 om 21:50

honden foto van Shanti

honden page profiel ShantiShanti 3 doggies

Welke percentages hou je aan? Want diaree kan komen door teveel orgaan of teweinig bot. Je zou kunnen proberen om wat minder orgaan en wat meer bot te voeren.

05 augustus 2012 om 10:45

honden foto van Eva

honden page profiel EvaEva 3 doggies

Ik ben geen dierenarts, maar ik ben toch benieuwd naar een aantal dingen:
hoe ziet de dunne poep er uit?
lijkt hij ergens pijn te hebben?
heeft hij wel zin in zijn eten?
hoe oud is Kiba?
moet je hem altijd aanmoedigen tot spel voordat hij actief wordt, of is dit sinds de overstap?

Je hond moet wennen aan het eten. Heeft Kiba altijd brokken gekregen, dan is NRV een heel andere vorm van voedsel. Brokken zijn verhit, er zitten geen natuurlijke bacterien op zoals dat op vlees aanwezig is en de samenstelling is behoorlijk anders. Dit heeft gevolgen voor het maag-darmstelsel.

De eerste uitingen zijn inderdaad diaree, en braken kan voorkomen. Maar het gaat er om hoe het zich uit. Is Kiba de hele dag door aan de diaree en kan hij het niet meer ophouden? En is het echt water of is het wel een bruine substantie die wat zachter is dan een mooie, stevige keutel? Kan Kiba het niet tegenhouden en is het waterig, dan moet je naar de dierenarts.

Braken kan te maken hebben met het feit dat je iets nieuws hebt gegeven wat tot noch toe niet in het dieet zat of nog niet in die hoeveelheden. Honden hebben een uitstekend systeem om voedsel te verteren. Is het te lastig om in een keer te verteren, dan braken ze het uit. Het is dan al een keer kapot gekauwd en de maagsappen doen hun werk in het verteerproces. Daarna eten ze het opnieuw op en is er geen probleem meer bij het verteren.

Een belangrijkte tip is al gegeven: misschien iets minder orgaan. Verder kan ik je aanraden om de botten de komende tijd kapot te slaan, al zijn het zachte botten zoals die van een kip. Dit doe je door het in een zak te stoppen, er een theedoek omheen te doen en met een hamer een aantal keren te slaan. Waarschijnlijk onnodig, maar nooit verhitte botten geven.

Verder kan je er voor kiezen om niet één of twee grote maaltijden op een dag te geven, maar het de komende weken wat meer te verdelen over de dag in kleinere porties. Dat is even wat meer werk, maar je zal zien dat je hond het zo beter kan verteren.

Verder kan ik je verwijzen naar www.barfplaats.nl. De kennis op deze website betreft versvoeren en de problemen daarbij is enorm.

Hou ons op de hoogte hoe het gaat.

Alle goeds,


Eva

05 augustus 2012 om 11:17

honden foto van Marjo en Kiba

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

@ Thessa, De percentages die ik aan houd zijn: 60-70 % spiervlees, 15-20% orgaanvlees en 15-20 % bot. Ik zat er inderdaad ook aan te denken meer bod en minder orgaan te geven..

@ Eva, Ik geloof niet dat Kiba pijn heeft tijdens het poepen of in zn buik. Ik hoef hem zelf niet uit te dagen tot spel gelukkig haha :P Vandaag is ie trouwens al weer wat "wakkerder" als gister en probeert ie ons in huis ook weer uit te dagen tot spel :-)

Zijn diarree is wel erg dun maar nog geen water. De kleur verschild per keer eigenlijk.. Gister was het bijna geel en rook het erg zuur, vandaag was het zwartig groen en rook ik niet zo heel veel . Af gelopen week was het wel vaker donker dan licht.. Eten wil hij zeker wel! Ik moet zelfs weer even opnieuw zijn controle oefening doen anders hangt ie al in zn voer bak voor ik het überhaupt neer gezet heb haha

Hij kan zijn ontlasting wel gewoon inhouden tot we gaan wandelen maar heeft wel bijna bij elke poepbeurd diarree...


Kiba is nu 2 jaar en al zijn hele leven kvv gewent :-) Zou hij echt aan de dun kunnen gaan door dat hij een te grote hoeveelheid krijgt? Ondanks dat we het rustig af/op gebauwd hebben? Het is wel zo dat hij pas aan de dun gegaan is sinds hij volledig over is...

Ik zal mijn topic ook nog wel op barfplaats zetten idd. Had daar nog niet aan gedacht haha (kijk daar bijna nooit hihi)

05 augustus 2012 om 12:21

honden foto van Marjo en Kiba

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

P.s. Bedankt trouwens voor het mee denken en de tips!!! :-D

05 augustus 2012 om 12:21

honden foto van Eva

honden page profiel EvaEva 3 doggies

"Zou hij echt aan de dun kunnen gaan door dat hij een te grote hoeveelheid krijgt? Ondanks dat we het rustig af/op gebauwd hebben?"

Hmmm... Als je schema's kloppen, zou de ontlasting vanzelf goed moeten worden. De overgang naar KVV is inderdaad weer niet zo groot als bij brok, maar het blijft een verandering. NRF is toch een andere vorm voedsel dan vermalen en soms toch ook verhit KVV. Je hond moet er langer op kauwen en de maag moet harder werken om het te verteren.

Te veel eten in een keer is nooit goed, zeker niet in het begin. Ik zou toch meer portioneren over de dag door. Je kan er voor kiezen om deze week niet elke dag orgaanvlees te geven, maar om de dag of na twee dagen. Zo bouw je het normale eetschema van je hond weer op in de komende twee weken.

Schrokt je hond het vlees naar binnen, of neemt hij de tijd om alles weg te kauwen. Je kan bijvoorbeeld ook het stuk bot vasthouden zodat hij niet in een keer alles weg schrokt waardoor het vlees als een klomp in de maag valt.

Ben benieuwd wat ze er over zeggen op barfplaats.

Succes!


Eva

05 augustus 2012 om 23:00

honden foto van Chantal » Jessy «

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

Die 15-20% bot is dat kaalbot of vleesbot?

Als dat vleesbot is dan geef je te weinig bot, NRV gaat uit van kaalbot maar de botten die je normaal gesproken koopt zijn vleesbotten. Vleesbotten zou 50% bot en 50% vlees moeten zijn.
Dus als jij 20% bot als vleesbot voert geef je eigenlijk maar 10% kaalbot en dat zou zomaar de diarree kunnen verklaren.

05 augustus 2012 om 23:43

honden foto van maxlisa

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

misschien toch weer terug naar de basis? minimaal 2xdaags eten, geen vet en lichtverteerbare diersoorten eventueel pancreas zelf toevoegen (want er was toch *een vermoeden* bij hem).

je kan ook eens bot apart geven, kwartier later spiervlees en weer later orgaan. dan kan je zien waarop hij gaat overgeven.

06 augustus 2012 om 05:07

honden foto van Marjo en Kiba

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

@ Eva, hij kauwt altijd netjes op zijn eten maar die keer had ie een groot stuk in 1 keer gegeten en dat had hij er dus weer uitgegooid. Ik denk dat het daarom was want hij heeft niet meer gespuugd sinds dien gelukkig!

@ Chantal, Ik dacht dat ik zowiezo 2 keer kaalbot geef.. Hij krijgt om de dag bot. Het bot wat hij krijgt zijn karkassen, nekken en kippenbouten.. Als ik naar je uitleg kijk dan zouden de kippenbouten dus te weinig bot bevatten.. Maar wat kan ik hem dan erbij geven als kaal bot? Dus wat voor botten vallen onder kaal bot?

@ Maxlisa, hij heeft na die ene keer gelukkig niet meer overgegeven :-) En er was idd een vermoede dat er wat met zn pancreas was maar dat is niet het probleem gelukkig :-)

06 augustus 2012 om 08:10

honden foto van Chantal » Jessy «

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

NRV rekent in kaalbot maar kaalbot geven doen ze ook niet.

Je moet alleen even een ander rekensommetje maken.
15-20% kaalbot = 30-40% vleesbot

Dan hou je de organen gewoon op 15-20% en het spiervlees word dan 40-55%

Kaalbot bestaat niet echt, haaskarkassen komen er redelijk in de buurt maar hebben alsnog vlees aan zitten. Daarnaast is kaalbot ook niet verstandig om te geven, juist het vlees wat om de botten zit pakt nog een beetje in.

06 augustus 2012 om 10:55

honden foto van Marjo en Kiba

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

Hmm zou je voor mij willen kijken of het zo klopt?

Iemand (van op het forum) had mij geholpen met het menu maar heb even wat aanpassingen gemaakt aan de hand van wat jij zei..

Wat dik gedrukt staat is wat jij hier boven voorstelde, wat onderstreept is is wat die andere persoon me bij geholpen had en wat er gewoon staat is wat het zou moeten zijn als ik barf zou geven.

Barf
>>> NRV

35 x 2% = 700 gram

700 gram x 7 dagen = 4900 gram per week
>>> 700 gram X 6 dagen= 4200 gram p/w + 1 dag pens

4900 gram x 70% = 3430 gram spiervlees
>> 60-70%= 2520-2940 gr 40-55% = 1960-2695 gram

4900 gram x10% = 490 gram orgaanvlees waarvan 175 gram lever en 70 gram nier (niet van kip of rund!!!)
>>> 15-20% = 630-840 gr 15-20% = 825-980 gram

4900 gram x10% = 490 gram bot
>>> 15-20% = 630-840 gr 3

4900 gram x10% = 490 gram overige
>>> vervalt


Ik hoop dat je er uit komt haha

06 augustus 2012 om 12:59

honden foto van Marjo en Kiba

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

Ik heb op barfplaats ook even een berichtje geplaatst. Hoop dat ik daar ook wat reacties krijg ^^ Gister heeft Kiba trouwens geen orgaan gehad bij zijn eendenkarkas en had volgens mijn vader smiddags goede ontlasting en vanavond had hij heeeel weinig maar erg droge ontlasting met een klein plasje diarree... Ik denk dus dat het toch aan de hoeveelheid bot licht...

06 augustus 2012 om 21:03

Je kunt een reactie plaatsen
Home | Registreren |