HondenPage baasje Samira

Wat schreven de vrienden van Samira op het forum

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Vragen over fokken
Voordat je gaat denken aan fokken, zou ik je adviseren om over de volgende dingen na te denken: -zijn de ouders van jouw reu gedekt? -welke testen heeft jouw reu nodig en wat zijn jouw eisen voor een teef? -waarom vind jij dat jouw reu nakomelingen zou moeten maken? Als je maar 1 puppy wil, waarom niet een andere, soort gelijke mix erbij kopen? -wat gebeurd er met de andere puppies uit het nest als je ze niet kwijt raakt?  -designer kruisingen als deze worden vaak gefokt rondom broodfok of oeps/gelegenheids nestjes. Hoe zorg je ervoor dat je hier geen onderdeel van word?   Veantwoord fokken is niet 1 2 3 gedaan. Daar gaat veel tijd, energie en geld in zitten. Als je perse met deze reu wil fokken, doe alsjeblieft goed je research.  Er zijn weinig honden zo bijzonder dat het zonde is om er niet mee te fokken. Een andere random puppy zou net zo goed een leuke 2e hond kunnen zijn. Waarom dan voor die ene puppy die je wilt, een heel nest fokken?
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Fokken kruisingen?
Mijn vraag is eigenlijk waarom je dit zou willen. Tuurlijk, een makkelijke maar prachtige hond. Die wil iedereen mr ik denk niet dat dat realistisch is. Een grotere hond zal altijd meer training/inzet van de baas vergen, alleen al omdat hij meer schade aan kan richten (de meeste kleine hondjes zijn daarom ook niet/amper getraind, ze kunnen toch niemand echt verwonden..????). De laatste jaren zie je al steeds meer designer rassen en ook toen ik nog puppycursus gaf en in een dierenwinkel werkte, zag ik super vaak mensen met zo'n oh zo geweldige kruising zonder dat ze daar ook maar langer dan 10 minuten voor ingelezen hadden. Als je dit goed wil doen, zou het indd je levenswerk moeten worden. Een studie genetica icm wat cursussen van de raad van beheer zouden dan niet misstaan.  Misschien eerst eens kijken bij rassen als de Wetterhoun waar ze momenteel erg bezig zijn met outcross. Misschien kijken hoe zij het aanpakken zodat je overdreven inteelt kan proberen te voorkomen. Mensen die een hond alleen voor het uiterlijk nemen, zullen altijd een reden vinden om hem weg te doen. Zeker nu de meeste corona puppies langzaam volwassen honden beginnen te worden met verlatingsangst zonder fatsoenlijke sociale skills of training, zullen er ook weer heel veel herplaatsers bij komen de komende jaren.  Eventueld ouder dieren goed laten testen op gezondheid lijkt me sws een vereiste.  In USA zijn er zoals er al eerder gezegd werd, veel dodings asielen en worden er jaarlijks duizenden gezonde honden ingeslapen omdat mensen zo nodig willen fokken met hun honden maar niet kijken naar waar die nakomelingen allemaal moeten blijven. Bij de eerste generaties van zo'n project zul je geen idee hebben wat er uit komt qua uiterlijk of karakter en zal het wrs moeilijk worden om ze een goed thuis te geven. (Want als je met iets als Husky begint, moeten er dus wel per nest tussen de 6 en 12 mensen zijn die een random husky kruising een goed leven kunnen bieden.)  Ik denk dat dit in theorie iets heel moois kan zijn mr om er nou in de praktijk duizenden "mislukte" honden voor te fokken?  Waarom niet een bestaand ras verbeteren zoals ze bijv bij de Wetterhoun aan het doen zijn dmv outcross met labrador en poedels.     
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Kahlúa is jarig
Gefeliciteerd!!!
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Bolderkar oude hond
" Is het een verhard pad ? Mijn ervaring op zachte grond is niet zo goed, na een uur lopen ben je dat echt wel zat.  zelf vind ik dit karretje heel fijn, daar past een middelmaat hond prima in. Goed in te klappen en makkelijk mee te nemen. Opblaasbandjes en beweegt goed mee met het wiel.  " Marijke - Aila, Dinja & Evi Het liefst ook op onverhard terrein zodat ze overal mee naartoe kan.
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Bolderkar oude hond
Dag allemaal! Rori is inmiddels 14jaar. Ze gaat nog graag mee naar het bos maar ze kan niet meer zo ontzettend lang lopen. (Na een uur hebben haar poten het echt gehad mr haar koppie nog niet.) Na een uur lopen is ze na even thuis uit te rusten weer helemaal klaar om te gaan. Heeft er iemand ervaring met de hond in een bolderkar oid meenemen? Denk dat ze dat heel leuk zou vinden omdat ze dan nog wel mee kan op lange wandelingen maar wel tussendoor kan rusten.  Ik zou het dan gwn eerst een paar keer proberen, als het niks is, dan niet. Mr als ze het wel leuk vind lijkt t me fijn om dr nog mee te kunnen nemen naar mooie bossen.
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Tuig of halsband?
Ik loop eigenlijk altijd met tuig. Toen Rori vroeger nog altijd los liep, had ze enkel een halsband om, ook met kleine stukjes aangelijnd liep ze aan een halsband. Toen ze ouder begon te worden merkte ik dat de riem aan haar nek wat te zwaar werd en met een tuig liep ze opeens wel weer goed mee. Raico vind spanning op zn nek eng, schoot eerst met strakke lijn meteen 3 meter achteruit. (Heeft ook grijze puntjes in zn nek, wrs van een prikketting.) Inmiddels niet meer mr vind tuig duidelijk prettiger. Raico kan niet los en ik doe vooral snuffelwandelingen met hem waar ik een tuig fijner voor vind.   
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Begraven of cremeren?
Rori loopt langzaam op haar einde (inmiddels bijna 14 en afgelopen week erg achteruit gegaan). Heb besloten haar te willen cremeren individueel en dan uitstrooien op ons weiland waar ze dagelijk met veel plezier rond snuffelt. Denk dat ik dat bij alle honden ga doen.
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Dementie?
" Lijkt me een goed idee om even naar de da,. Te gaan  En ja,ik heb ook een demente hond gehad . Cholodin heeft de eerste tijd wel geholpen . Uiteindelijk deed het middel niets meer en werd de dementie steeds erger  Enorme onrust die uren aan hield  Overal tegenaan lopen , tegen de muur en geen idee meer hebben hoe je daarvandaan moet komen  Naar binnen , naar buiten , en in de stromende regen staan . Ik moest haar dan naar binnen halen  Vele gebroken of slapeloze nachten . Neerploffen op de andere honden . Ze kon ook niet meer zonder toezicht bij de andere honden zijn  Ons,niet meer herkennen , en happen . Niet meer alleen thuis kunnen zijn ,  Een voor haar herkenbaar dagprogramma hielp de eerste tijd nog wel  Maar het werd erger en erger  En voor haar niet hoogwaardig meer  Fysiek was,ze nog prima , maar het werd een crime      " Thara Dat neerploffen op andere honden! Ze gaat de laatste weken weleens bij Raico in de mand liggen. Raico vind het prima mr dat deed ze voorheen nooit. Ik ga gwn dinsdag even naar de dierenarts als ze plek hebben.
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Dementie?
" Heb er geen ervaring mee alleen met mensen. Goed in de gate houden en daar waar nodig de omgeving veiliger maken. Bij een oom hebben we direct het gas afgesloten omdat hij vergat het uit te zetten continu. Je kunt bv voor de keuken een baby hekje plaatsen. Er schijnt idd medicatie te zijn voor honden om ze rustiger te houden. " Anouk van Botty Ja bij de keuken doen we nu gwn de deur dicht. Verder is het huis al veilig denk ik. Mijn oma is ook dement mr met een hond is het toch anders, die heeft echt geen idee wat er aan de hand is.
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Dementie?
Update: Ze heeft een B12 shot gehad en krijgt nu voortaan 2x per dag pillen.  Hopelijk zien we daar over een paar weken wat resultaat van.   Hallo HP'ers Hebben jullie ervaring met dementie klachten bij honden of eventueel tips of bepaalde supplementen die een beetje geholpen hebben? Als dit gedrag komende week aan houdt ga ik even met haar langs de da. Rori (wetterhoun mix) wordt volgende maand 14 jaar en is deze week erg achteruit gegaan en doet vandaag al de hele dag echt raar voor haar doen. Ongeveer een halfjaar geleden merkte ik dat ze weinig dronk. Het leek toen alsof ze eenmaal in de gang vergat wat ze daar ging doen. Toen hebben we de waterbak verplaatst zodat ze die ziet zodra ze de woonkamer uit loopt (woonkamer is houten vloer, gang is tegels). Toen leek het opgelost. Haar zicht en gehoor gaat al een jaar of 2 achteruit mr afgelopen winter merkten we dat ze in het donker te weinig ziet. We hebben een groot veld waar we ze smorgens vroeg en savonds laat even snel laten plassen buiten de echte wandelingen om. Normaal doen we dan de deur open, loopt ze zelf naar het veld en komt na het plassen weer terug net als onze andere hond Raico (mechel 5 jaar). Van de winter kwam ze steeds vaker niet meer terug en als je dan naar het veld liep, zat ze te wachten tot je dr kwam halen. Dus nu lopen we steeds mee naar buiten als het donker is. Hebben nu sinds een paar maanden ook siroop van de da zodat haar staar niet erger wordt, dat lijkt te helpen en daar leek ze een tijdje ook vrolijker door. Ook wandelingen in het donker vind ze niet fijn meer en blijft dan naast me lopen (terwijl ze normaal een hond is die ver van me af loopt en dr eigen ding doet).  Afgelopen week liep ze steeds de achterdeur voorbij als we terugkwamen van een wandeling of het veld. Ook snapt ze wijzen niet meer (eerder wel).  Ook snapte ze vandaag en gisteren niet dat ze weer zelf het veld af kon en ging in de hoek staan wachten tot we dr kwamen halen (terwijl het hek gwn open zat en Raico daar ook door is gegaan). Als ze Raico iets ziet doen, doet ze het wel na. Hij is vaak haar geheugensteuntje. Mr net deed ze iets wat heel raar is voor haar. Normaal als zij haar kauwsnack eerder op heeft dan Raico, gaat ze even wat drinken en dan weer op haar plaats liggen. Nu liep ze 2x naar Raico toe en wilde zijn snack afpakken. Haar steeds daar weggehaald en toen ze het een 3e keer probeerde (elke keer meteen terug zodra ik haar los liet) heb ik haar tegen gehouden en is Raico naar ons kantoor tegenover de woonkamer gevlucht met zijn snack (hier is Raico ook als we naar het werk zijn. Raico is gelukkig echt een goedzak die niks terugdoet en dan alleen maar weg wil). Rori even apart gezet in de woonkamer zodat Raico rustig kon kauwen en daarna kon drinken. Verder loopt ze de afgelopen week ook steeds de keuken in als de deur open staat terwijl ze vorige week nog snapte dat dat niet mag. Raico blijft ook gwn op de drempel wachten.  Rori lijkt gwn in haar eigen wereld te zitten en in de war, ook angstiger dan normaal omdat ze niet goed doorheeft wat er om haar geen gebeurd. Is er iets wat ik kan doen om het proces langzamer te laten gaan of om het haar fijner te maken?  Doordeweeks hebben we een redelijk vaste routine qua tijden. Ze slaapt ook niet meer dan een jaar geleden volgens mij. Haar fysieke conditie is nog top, ze gaat nog graag 2 uur mee wandelen, ook met andere honden erbij, gaat graag mee in de auto of naar familie, kauwt nog elke dag 20/30min mr vandaag is het echt een andere hond. Ondanks dat ze slecht hoort laat ik haar in het bos met een 10m lijn aan haar vast los lopen en houdt ze me wel in de gaten en zoekt me regelmatig op. Moet wel af en toe stoppen als ze heel lang ergens blijft snuffelen zodat ze me niet uit zicht verliest mr komt dan al snel weer aan gehuppeld. En ze wil soms achter andere mensen aanlopen die ze dan voor mij aanziet mr dat doet ze altijd al. Ik hoor graag jullie ervaringen!  
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Inslapen of niet?
Deze keuze is altijd erg moeilijk en ik denk dat je het beste naar je eigen gevoel kan luisteren. Misschien kan je eens dat hoesten filmen en aan je man laten zien zodat hij ook haar slechte tijden ziet zodat jullie er misschien beter over kunnen praten? Ik vind het heel begrijpelijk dat je liever niet steeds voor dezelfde onderzoeken met dezelfde uitslagen wil betalen. Is een andere dierenarts een mogelijkheid zodat je een second opinion krijgt? Of als je haar niet meer door alle onderzoeken wil laten gaan is dat ook begrijpelijk! Elke keuze is goed, dat maakt het zo moeilijk. Twinkel weet vast dat jullie het beste met haar voor hebben en dat jullie alleen maar de keuze maken die jullie het beste lijkt. Ik wens je heel veel sterkte bij een besluit!  
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Slepen met pantoffels, kussens of lappen
Wat een knapperd! Dat slepen deed Raico (mechel mix, net 2 toen hij bij ons kwam) de eerste weken ook. Vooral dingen waar mijn geur aan zat. Hij nam dat mee naar zn bench dus als ik dan even naar het toilet was geweest lag er opeens vanalles met mijn geur in zijn bench. Niet kapot (of niet expres) maar gewoon verzamelen. Inmiddels doet hij dat niet meer, ook omdat we goed zijn gaan opruimen en hem constant alternatieven aanboden. Raico heeft ook nooit leren spelen, alleen een trekspel en apporteren kent hij maar verder niks.  Ik wens jullie heel veel plezier samen!
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Rustdag
Hier kijk ik gwn naar wat ze nodig hebben. Rori geeft zelf aan of ze mee wil of niet (inmiddels bijna 14 jaar en soms heeft ze een dagje geen zin) dus dat is makkelijk. Voor beiden honden zitten er soms wel dagen tussen dat ze niet van ons terrein af komen (we hebben een afgezette weide waar ze kunnen rennen). Dan laat ik ze op de weide gewoon lekker een beetje rennen/snuffelen. Ze kunnen zichzelf er heerlijk vermaken. Met Raico oefen ik regelmatig nieuwe commando's, laat ik hem zijn voer zoeken of probeer ik wat impuls controle te oefenen met speelgoed. Die weide helpt ook heel erg als massaal het hele dorp besluit om bij ons in het buitengebied te gaan lopen met hun hond. Op dat soort momenten kan ik niet het erf af met Raico zonder hem compleet overprikkeld weer thuis te krijgen.  Op een drukke dag loop ik ook max 2 a 3 uur in een bos waar we dan een stuk voor rijden en krijgen ze thuis een grote kauwsnack. Soms doe ik in een rustig bos een ronde van 15km met Raico. Dat red Rori niet meer, laatst per ongeluk 11 km gedaan met haar erbij (verdwaald) en daarna was ze wel echt een paar dagen moe. Ik denk dat er niks mis is met een rustdag en dat dat voor zowel de hond als de baas weleens fijn is. Als ik merk dat ik een rustdag wilde en de honden wel graag willen, gaan we gewoon ons vaste rondje in de buurt doen van 45 min of een uur. Als dat niet genoeg is, gaan we weer iets op de wei doen. In de winter krijgen ze wat minder beweging omdat we in een buitengebied wonen en donker ook echt donker en veel wild betekent. Dan loop ik meestal voor het werk nog wel m'n 45 min ronde met een hoofdlamp mr afgelopen winter merkte ik dat Rori het gwn niet meer ziet in het donker en daardoor de hele wandeling tegen me aan blijft lopen. Dus met haar doe ik dan gewoon binnen voer spelletjes of laat haar op de weide snuffelen. Op vrije dagen ga ik dan wel lekker naar het bos ofzo. Als er wel meer daglicht is, is het voor en na het werk meestal 45 min a 1 uur en op vrije dagen ook weer naar het bos of als ik buiten op het terrein bezig ben (tuin, hout zagen, etc) dan zitten zij lekker op de weide. Sinds 2 jaar wonen we hier en die weide heeft ons zoveel extra vrijheid gegeven aangezien Raico niet met andere honden kan, kan hij op de weide alsnog dagelijks loslopen en lekker rennen. En aangezien Rori inmiddels doof is laat ik haar ook alleen nog op de weide volledig los (tijdens wandelingen laat ik haar gwn een 10m riem achter zich aanslepen zodat ze toch een soort van los kan lopen).
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Snacks
Qua snacks en beloningen ben ik zelf erg voorstander van gewoon gedroogd vlees zonder gekke toevoegingen.  Dit soort dingen zullen waarschijnlijk geen kwaad kunnen, maar er zit wel veel aan toegevoegd. Ze verkopen tegenwoordig bij elke (online) dierenwinkel wel kleine stukjes gedroogd vlees als trainers (denk aan blokjes eend, kip, konijn, etc.) Ook die stukjes gedroogd runderhart zijn top, maar als jouw hond dat niet lekker vind, moet je gewoon kijken wat hij wel lekker vind. Ga gewoon proberen, of vraag proefzakjes aan bij de dierenwinkel of online. Ook is het goed om je hond genoeg te geven om echt te kauwen. Dit is goed voor zowel de tanden als om mentaal te kalmeren. Ook hier hou ik van natuurlijkere snacks. Blijf ver weg van dingen als dentastix of andere kleurrijk verpakkingen. Mijn honden vinden kophuid of gedroogde oren heel fijn. Ook hier zijn weer enorm veel soorten van waardoor je eindeloos kan variëren. Begin met kleine porties, anders is er kans op wat diarree omdat de hond er miss nog aan moet wennen.
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Advies nodig na bezoek nestje (broodfok ja of nee?)
Niet doen! Broodfok is het niet als ze indd zo weinig fokken maar onverantwoord is het zeker. Zeker voor dat geld heb je waarschijnlijk een stamboom BC met alle tests. Zeker bij een ras met gezondheidsproblemen als epilepsie zou ik niet voor een pup van ongeteste ouders gaan. Een pup kan in het moment gezond lijken, maar hoe is dat over een jaar, 2 jaar, 4 jaar? Zonder tests heb je daar weinig/geen zekerheid in. Als jullie echt een BC willen, zou ik me op een wachtlijst laten zetten of wachten tot er een corona pup herplaatst wordt. (Dat is dan geen jonge puppy meer maar wel een jonge hond.) Geef dit soort mensen alsjeblieft geen 1500 euro voor een ongeteste, ongesocialiseerde pup zonder moederhond.
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Opleiding kynologisch instructeur A
Op het moment misschien wel, maar de vraag is hoelang dat zo blijft. Ook merk ik dat er tegenwoordig zoveel trainers zijn en je dus ook om moet gaan met hevige concurrentie icm spookverhalen die mensen van internet plukken.
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in een tweede hond er bij.
Het belangrijkste is denk ik zoveel mogelijk zorgen dat beiden honden zich gelijk behandeld voelen, dezelfde regels gelden voor beiden. In het begin genoeg samen doen en na verloop van tijd ook veel apart zodat je die individuele band ook sterk houdt. Sommige mensen doen alles samen en andere weer niks, ik wissel daar zoveel mogelijk in. Wij hebben bewust gekozen voor een reu bij onze teef omdat dit over het algemeen het minste risico op vechten geeft. Uitleg Raico en daarna dingen die wij doen sinds 2 honden: Wij hebben 3 jaar geleden de keuze gemaakt om van 1 naar 2 honden te gaan. De keuze was puur voor ons en niet omdat we dachten dat Rori een maatje nodig had. Rori vind andere honden prima, maar doet het ook prima alleen. We wisten dat we een herplaats herder wilden en zijn daarop gaan zoeken. Na een paar niet succesvolle dates met andere honden ging het tussen Rori en Raico bij de 1e ontmoeting prima. Ze snuffelden los op de weide even aan elkaar en vonden elkaar verder totaal niet interessant. Wel had ik achteraf een paar dingen als rode vlaggen moeten zien en als ik die gezien had, hadden we misschien zelfs Raico afgewezen. We wisten dat hij maar 2 maanden bij de vorige eigenaar had gezeten, wat uitviel aan de lijn naar honden en dat hij angstig was naar mensen. Wel zou hij goed alleen kunnen zijn. Tijdens ons bezoek was hij wel onrustig aan het kijken naar de vrouw van het asiel zodra zij een beetje afstand nam. Achteraf bleek dus ook dat Raico erge verlatingsangst had waar we later enorm veel gedoe mee gehad hebben. Ook was hij nog te kort in het asiel (2 weken) om te kunnen zeggen hoe hij echt was waardoor het uitval gedrag een stuk erger bleek dan eerder gedacht. Allemaal dingen waardoor we Raico waarschijnlijk niet mee hadden genomen als we dit van te voren geweten hadden. Mijn advies is dus ook om kritisch te kijken naar de hond en niet zomaar dingen weg te poetsen als 'het zal wel meevallen'. Helaas worden er veel honden weer snel teruggedaan omdat de verwachtingen toch anders bleken. Inmiddels zijn we heel blij met Raico en kennen we zijn gebruiksaanwijzing en zijn zijn verlatingsangst en uitvalgedrag grotendeels onder controle. Maar makkelijk was het zeker niet. Oke, nu voor als je een ''probleemloze'' herplaatser krijgt of andere dingen die sws wel handig waren voor ons. -Eerst een soort kennismaking zowel zonder als met hond vind ik erg aan te raden. Ook zowel los als aan de lijn indien mogelijk. -Bij aankomst thuis eerst even een stukje samen wandelen en dan samen het huis in. -Liefst ookal een aantal dagen spullen voor de nieuwe hond in huis zodat de 1e hond misschien al een idee heeft dat er iemand bij komt. In ons geval was dat een bench in de woonkamer. Hier mocht Rori niet in. -Ook hebben we de eerste maanden al het speelgoed en andere losse frutsels buiten bereik van de honden gehouden zodat hier geen strijd over kwam. (Inmiddels kunnen ze op nog geen halve meter van elkaar een botje eten en staat er een mandje op de grond met speelgoed, hertengwei, buffelhoorn, etc. waar nooit strijd over is.) -In het begin deed ik veel wandelingen samen en scheidde ik de honden niet voor langere tijd zodat ze allebei aan het idee konden wennen dat ze samen door het leven gaan vanaf nu en ik wilde voorkomen dat er strijd was als 1 voor langere tijd uit het huis was terwijl de andere thuis bleef.. Dus minimaal 1 lange wandeling samen per dag de eerste weken. Daarna ben ik al snel meer individueel gaan lopen en inmiddels loop ik nog maar een paar keer per week samen. (Ook omdat Rori bijna 14 is en wel mee kan met groepswandelingen met andere honden, of mee kan naar een bos in het weekend en ik met Raico alleen op rustige plekken met aanlijnplicht kan lopen en ik het fijn vind om mijn volledige aandacht op hem te kunnen richten.) Dit ziet er meestal zo uit; voor mijn werk loop ik een uurtje met ze samen of alleen Raico als Rori niet wil. Na het werk doe ik vaak afzonderlijk wat voer spelletjes, snuffelen, etc. Als er genoeg daglicht is, ga ik na het werk ook nog lopen. Als Rori dan 's morgens mee geweest is wil ze 's avonds meestal niet meer mee. Op vrije dagen ga ik de laatste tijd vaak samen met ander hondeneigenaren lopen en dan neem ik Rori mee. Dan doe ik ervoor of erna een lange wandeling met Raico of wat training op ons veld of is het voor hem een rustdag. In de weekenden loop ik heel vroeg met Raico of doe ik wat dingen op ons veld. -Tijdens het voeren zorg ik dat er genoeg afstand in tussen beiden honden. Van mij hoeven ze echt niet uit dezelfde standaard te eten. In het begin was dat een meter of 5 en was Raico de 1e week aangelijnd (kan je natuurlijk bij beide doen als je dat fijner vind). Inmiddels zijn we verhuisd en krijgen ze in een aparte ruimte eten omdat dat makkelijker uitkomt qua ruimte (heel hokkerig huis). Deuren staan wel gewoon open en zodra ze klaar zijn, wisselen ze van bak om te kijken of de ander niks vergeten is  Ze drinken wel uit dezelfde waterstandaard (we hebben een U vormige standaard in de gang waardoor ze op verschillende hoogtes kunnen drinken, dit bleek totaal geen zin te hebben (Raico dronk alleen uit de lage bak) dus nu staan ze allebei op Rori's hoogte haha. Ze staan ook regelmatig na een wandeling samen uit de standaard te drinken. Qua kauwsnacks had ik Raico in het hele begin in de bench en Rori los (is geen bench gewend). Toen met bench open, toen op zn kussen, etc tot waar ze nu dus vlak bij elkaar kunnen kauwen zonder problemen. (Kon toen misschien ook al mr voorkomen is beter dan genezen.) -Met dingen als vaccinaties lopen ze inmiddels gelijk zodat ik dat op dezelfde dag kan doen. -In de auto hebben we een bench met 2 vakken zodat ze allebei hun eigen plek hebben. -In het begin hadden ze elk hun eigen mand maar dit hebben we al snel los gelaten omdat ze beiden weleens wilde wisselen. Inmiddels liggen er 3 kussens en een bench verspreid over de beneden verdieping en liggen ze soms zelfs samen in een mand of op de bank. Af en toe mogen ze mee naar boven (als mn vriend storingsdienst heeft) en dan liggen ze bijna tegen elkaar aan op bed de hele nacht. Voor elk ras en elke hond is het natuurlijk verschillend hoeveel ze aan elkaar hebben. Rori is een wetterhoun mix dus erg zelfstandig en Raico is een herder dus vooral op mij gericht. Ze geven niet zoveel om elkaar maar haten elkaar gelukkig ook niet. Ze zoeken elkaar weinig op maar hebben geen zichtbare stress van elkaars aanwezigheid. In 3 jaar tijd hebben ze 1x gevochten (of nouja, Rori viel hem aan omdat hij aan haar botje snuffelde die ze zat te kauwen, Raico deed niks terug gelukkig, goedzak mr wel dubbel zo groot als Rori). Geen schade gehad. Als ik terugkom van een wandeling met de ene is de ander enthousiast als we weer thuiskomen, ze spelen eigenlijk nooit. Soms een halve minuut wat ontspannen speelbogen of met open bek 'bekvechten' en dan is het weer klaar voor een paar maanden. Rori is inmiddels bijna helemaal doof en gebruikt Raico als gehoor apparaat. Raico haalde in het begin veel uit Rori als mentale support. Zij was blij met bezoek, daardoor was bezoek minder eng, etc. Maar ik hoor ook weleens verhalen dat het na een paar maanden of zelfs jaren opeens fout gaat en ze dan permanent gescheiden moeten blijven of alleen buiten nog oke zijn met elkaar maar binnen niet. Sorry voor het lange verhaal, hoop dat jullie er wat nuttigs uit kunnen halen.  
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Opleiding kynologisch instructeur A
De prijzen verschillen nogal omdat het particuliere opleidingen zijn die zelf de prijs mogen bepalen. Ook is er nog een verschil tussen geaccrediteerd of niet. Geaccrediteerd betekent dat ze erkend zijn door de Raad van Beheer en dus aan bepaalde eisen voldoen. De enige opleidingen die dat momenteel in NL zijn, zijn Annorlunda, DogVision en Martin Gaus. Opleidingen die niet geaccrediteerd zijn in NL kunnen nog wel Europees geaccrediteerd zijn bij de PTDE. Voorbeeld hiervan is de opleiding ''calming signs'' van Turid Rugaas.    Niet geaccrediteerde opleidingen zijn bijvoorbeeld Quiebus en Tinley. Er zijn ook nog veel meer opleidingen, omdat hier niet echt regelgeving voor is, mag iedere gek zich gedragtherapeut noemen. Je volledige inkomen verdienen als hondentrainer of gedragstherapeut is lastig, zeker als je geen eigen hondenschool of praktijk hebt dus bedenk je dat dit waarschijnlijk een bijbaan zal zijn en niet je volledige inkomen. Veel mensen hebben er nog een uitlaatservice, trimsalon of parttime ''normale'' baan naast. Ik adviseer je om op de websites te kijken van de geaccrediteerde opleidingen (daar betaal je dus meer voor, maar dan weet je wel zeker dat de opleiding ook echt van te bieden heeft), info aan te vragen of open dagen te bezoeken, of hondenscholen/trainers vragen te stellen over hun ervaringen met de opleiding en de visie erachter. Elke opleiding heeft weer een net andere visie rondom het gebruiken van fysieke correcties of de balans tussen theorie en praktijk. Een opleiding kan je nog zo'n mooi diploma geven, maar zonder accreditatie stelt het niet zoveel voor. Er zijn ook veel hondenscholen die draaien op vrijwilligers en mensen die het gewoon leuk vinden zonder daadwerkelijk een opleiding gevolgd te hebben.   ps: oeps oud topic maar misschien heeft iemand iets aan mijn reactie ;)  
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Hebt, wil, nooit
Leuk! Heb: een wetterhoun mix en een Mechelaar mix Wil: Hierna wrs weer een herder (weet nog niet wat voor) maar ik vind windhonden, Lancanshire heelers en nog veel meer rassen ook erg leuk. Ook hebben herplaatsers een speciale plek in mijn hart dus de kans dat er ooit nog een random mix herplaatser komt is best groot  Nooit: Niks wat niet zelfstandig kan voortplanten, niks wat niet goed kan functioneren of door hele erge gezondheidsproblemen niet oud wordt. 
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Asiel honden afgemaakt?
" de nederlandse asiels zitten niet eens vol qua honden Roos,Jeff † en Waldo †  Asiels zitten indd een gedeelte van het jaar niet vol (zoals nu). Helaas komen ze wel verblijven tekort in de zomer periode omdat mensen hun honden blijven dumpen als ze op vakantie gaan en er rond deze periode weinig geadopteerd wordt.
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Asiel honden afgemaakt?
" In Nederland mag het bij wet niet. Enkel als er dus echt een goede reden is, medisch of agressief. In België mag het wel, maar er zijn natuurlijk asielen die dat niet doen. " Brenda & Java  Apart dat de regels zo kunnen verschillen in zo'n kleine afstand van elkaar.
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Je eerste hond
Op mijn 12e nam mijn moeder me spontaan mee naar het asiel voor een hond. Toen we daar aankwamen was het asiel nog dicht maar mochten we wel in het boek kijken met honden die ter adoptie waren maar nog wel bij hun eigenaar woonde. Mijn moeder wilde perse een stabyhoun omdat ze die gezien had bij kennissen.  Toevallig stond er een stabyhoun in het boek en kregen we de contactgegevens van het gezin. We zijn daar meteen heen gereden en eenmaal daar kwamen er 2 honden naar ons toe. 1 stabyhoun en iets wat erop moest lijken. Wij dachten dat de stabyhoun dan voor adoptie was maar het bleek de kruising te zijn.   Ik was destijds nog best bang voor honden en vond die kruising helemaal niks haha. Maar toch wilde ik graag een hond en het was of deze, of geen. Uiteindelijk hebben we haar toch meegenomen en hadden we nog helemaal geen spullen dus zijn we meteen met haar naar de dierenwinkel gereden voor alle spullen. De jaren erna heb ik enorm veel steun gehad aan Rori. Ze was 3 toen we haar adopteerde en is inmiddels 11 jaar en woont nog steeds bij mij. Mijn jeugd is erg heftig geweest en zonder Rori had ik het niet volgehouden denk ik. Zonder Rori was alles veel moeilijker geweest en ben super dankbaar dat ik heb haar mogen adopteren, het is zo'n schatje. Ondanks wat we samen meegemaakt hebben is ze nog steeds dol op andere mensen en vind ze het heerlijk om samen dingen te ondernemen. Soms kan een hond extra belangrijk zijn voor iemand en zeker voor een kind in een moeilijke situatie. Ik ben nu 20 jaar en woon gelukkig met Rori en mijn vriend in ons eigen huisje. 
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Een klik of objectief gezien bij je passen?
het ziet eruit als een echte lieverd! Met mijn huidige hond had ik totaal geen klik in het begin. Ik woonde toen nog bij mijn moeder en in een opwelling van haar zijn we via het asiel naar haar baasjes gereden. Toen was de keuze aan mij: deze hond of geen hond. Ik was toen 12 jaar en ik wilde graag een hond. Achteraf heeft deze hond mijn leven gered en ben ik dolblij met haar. Ik heb meerdere stages gelopen bij een asiel en daar merkte ik na een paar wandelingen vaak of ik een hond leuk vond of niet. Maar als je 1x gaat lopen is dit heel lastig te bepalen. Ook krijg je als vrijwilliger wat meer informatie over de hond omdat je natuurlijk weet hoe ze binnengekomen zijn en informatie en ervaringen van veel anderen krijgt. Dus kan je onderling overleggen.  Het ras speelt zeker mee maar heb in het asiel gemerkt dat een klik belangrijker is voor mij dan een ras. Ik heb geweldige kliks gehad met allerlei rassen. Vaak pastte deze dieren helaas niet in mijn situatie. Ik heb ook een klik gehad met een rose kaketoe terwijl ik verder weinig met vogels heb ;p
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Asiel honden afgemaakt?
In Nederland mogen asieldieren niet afgemaakt worden tenzij hier medische redenen (met verklaring van dierenarts) of ernstige gedragsproblemen (met verklaring van gt) voor zijn. Soms komen er dieren binnen die zo zwak zijn dat inslapen het beste is, maar moet dit worden uitgesteld tot de quarantaine tijd (14 dagen) voorbij is omdat de eigenaar in deze tijd zich kan melden. Na die dagen is het dier van het asiel en mag het asiel de keuzes maken die het beste zijn voor het dier. Ik weet niet hoe het in België zit.
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Wat moet ik nu toch doen (hond met ernstig gedragsprobleem)
" In laten slapen dit krijg je niet meer goed Mensen denk na eer je een hond neemt aub "  Tiny, ik zie je op meerdere topics reageren met hele rare reacties... Doe je huiswerk!
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in De asielen zitten overvol... (niet)
" Bij ons is het toch nooit leeg hoor. Gelukkig de laatste tijd wel een aantal lege hokken, maar dat gaat met ups en downs.De echt moeilijke honden naar het asiel Loes ? Daar ben ik het niet mee eens, want zo geef je de honden onterecht een stempel. De honden die bij ons toekomen zijn van mensen die gaan scheiden, verhuizen, allergie problemen kennen (al dan niet waar), op reis gaan, naar het buitenland vertrekken, overlijden of ze inderdaad gewoon achterlaten. Maar met de honden zelf is niets mis. Niet iedereen gaat ze even op het internet gooien en daar ben ik blij om, want zelfs asielen hebben het moeilijk om mensen te "lezen", ze doen zich goed voor maar dan loopt het nog mis. Dat risico is nog veel hoger als hondjes via het internet worden herplaatst.   Mensen moeten gewoon algemeen eens gaan inzien dat honden geen wegwerpartikel zijn en dat, als je niet voor hen wil zorgen gedurende hun hele leventje, je er moet afblijven !!! " Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje  Na meerdere stages en bezoeken aan verschillende asiels heb ik overal hetzelfde gehoord en gezien: moeilijke honden blijven in het asiel. Tuurlijk zijn er uitzonderingen maar mensen gaan geen moeilijke hond op internet zetten, die raak je niet kwijt.   De meeste makkelijke honden gaan via internet. Tuurlijk gaan er ook makkelijke honden naar de asielen om jouw redenen, helaas is dit vaak niet het geval.   Makkelijke honden die in asielen terecht komen zijn dan ook vaak snel geadopteerd en sommige komen niet eens op de website te staan. Maar oude, zieke(chronische medicatie) of honden met gedragsproblemen blijven vaak langer in asielen zitten omdat mensen ze via internet niet kwijtraken. Of mensen plukken deze moeilijke honden van internet, kunnen ze niet aan en brengen ze dan naar het asiel.   Mensen moeten inderdaad beter nadenken voordat ze een huisdier (of kind) nemen.
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Welke brok? Orijen, eukanuba, Acana of iets anders?
" Je hond doet het al jaren erg goed op eukanuba, waarom zou je dat willen veranderen?  " Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)  Ik heb inmiddels ook weer een zak eukanuba gekocht ;)
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in De asielen zitten overvol... (niet)
Dat is elk jaar rond deze tijd. Dan komt er een golf windhonden omdat het jachtseizoen voorbij is en dan een puppy en kitten golf.   Sommige jaargetijden hebben de asielen bijna niks, maar over een paar weken/maanden zitten er weer erg veel honden/katten.   Tegenwoordig gaat er ook steeds meer via internet ipv het asiel. Meestal gaan de echt moeilijke honden naar asielen.    
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Animal Event 2017
" Ben benieuwd of ik jullie ga herkennen. Ik ben er alle dagen, waarschijnlijk alle dagen met Kahlúa, als ik merk dat het teveel wordt neem ik het hondje van mijn zusje mee maar ik verwacht dat Kahlúa goed aan kan.   Als jullie ons zien, ik ben 1 dag met een vriendin en 2 dagen met mijn moeder, kom gezellig even hoi zeggen.  " Pascale&Kahlúa  mij wel toch?
honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes schreef in Welke hond stinkt niet (zo erg)?
"   Dat heb ik bij de hond van m'n zusje. Die heeft rond de kop zo'n viezige kaaslucht. Als hij dan zijn kop tegen je broek aan legt/strijkt dan ruik je die ranzige lucht de hele dag.  " Ruby88  zulke honden ken ik ook!
 

Vrienden van Samira

honden foto van jokehonden foto van Lisette de Wittehonden foto van DogsWithLoes

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^