HondenPage baasje Jet & Jan van Ginneke

Over Jet & Jan van Ginneke

honden foto van  Jet & Jan van Ginneke Beschrijving Wat zijn Wildbunch
Chihuahua's en Rusissche Toy Terriërs?

Oorspronkelijke honden!

Da's wel heel simpel omschreven en makkelijk gezegd, maar moeilijker om waar te maken, dat verdient enige uitleg.

Zet eens 100 of meer Chihuahua's op een rij, zie daar de verschillen in lichaamsbouw en in gedrag. Er is sprake van veel verschillende types en dat zit niet alleen in de haarlengte of in de kleur en tekening.

Wij van Wildbunch storen ons niet aan "de huidige rasstandaard" de interpretatie daarvan zorgt (helaas) voor extreem gevormde (zwakke) honden. Wij willen geen ingedeukte neusjes, puilende ogen, te appelvormige schedels, korte pootjes etc.
De Russkiy Toy is een heel "oorspronkelijk" jong ras dat nog nauwelijks gezondheidsproblemen kent.

Wij willen honden met een atletisch uiterlijk, met een goede ademhaling, intelligent, ondeugend, zelfwerpend, moedig en een perfecte conditie, zodat je er gewoon mee kunt wandelen en kan "meekomen" met andere honden. Bij ons staat gezondheid voorop, mooi is maar een betrekkelijk begrip, niets meer dan een kwestie van smaak.
Wij streven naar Chi's met ongeveer 22cm schofthoogte met een volwassen gewicht van 2500 gram. De Russkiy Toy Terriër is wat hoogbeniger, maar met dezelfde gewichten.

Wildbunch Chi's spiegelt zich aan een oud beeld van de "Oerchihuahua" ooit gevonden op een Engelse kunstmarkt. Zo moeten ze er volgens ons uitzien, geen uitgesproken showhond, maar een lieve tolerante knuffel en dappere metgezel, waarmee je zeker gezien mag worden! Dus, ben je op zoek naar een sportieve kleine sociale gezonde vriend of vriendin, die soms ook nog een bijzondere kleur heeft, dan is Wildbunch een optie.

Honden zijn gezelschapsdieren, leven van naturen in een roedel en mogen niet alleen zijn, afwezigheid van u of een soortgenoot is een ernstige straf die ze niet verdienen. Meegaan of in ander gezelschap is een plaatsingsvoorwaarde, zo ook het verstaan van "de hondentaal" en optimale verzorging. Laat honden nooit achter in het beheer van (kleine) kinderen. Soms hebben wij pups, als u zichzelf daarvoor geschikt acht, dan bent u na afspraak welkom bij ons thuis. De honden leven in huis en worden goed ingeprent en gesocialiseerd, als vanzelf veelvuldig ontwormd en voorzien van de juiste enting en en van een FCI of een stamboom van ARFE.

Wildbunch Chihuahua's & Russkiy Toy Terriërs
Jet (Henriëtte) Letterman 0651-160170
Jan Dirk van Ginneke 0622-667456

Krabbels aan Jet & Jan van Ginneke

honden page profiel IndyIndy schreef om 24 september om 18:07
Hoooi wat een ontzettende leuke hondjes heb jij! Ben helemaal gevalled voor de Russian Toy! :-D

Laat ook een krabbel achter
Om een krabbel achter te laten moet je eerst inloggen

Reputatie, berichten en online status

Jet & Jan van Ginneke heeft 36 ontvangen.

Berichten en online status
Jet & Jan van Ginneke was voor het laatst online 9 jaar, 2 maanden, 1 weken, 6 dagen, 4 uur, 37 minuten, 56 seconden geleden

Honden Foto's

Jet & Jan van Ginneke heeft nog geen honden foto's toegevoegd


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^